به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، از نخستین دوره حراج تهران که با عنوان «هنر مدرن و معاصر ایران» در خرداد ۱۳۹۱ برگزار شد، نقاشان انقلابی همچون ناصر پلنگی و حبیبالله صادقی در این حراج حضور داشتند، اما با فروش ۵۵ میلیون تومانی عکسی از «عملیات کربلای ۵» با هنرمندی سعید صادقی در دوره هشتم حراج تهران برای نخستین بار آثار عکاسی با اقبالی روبهرو شدند که تا پیش از این اتفاق نیفتاده بود. بدین شکل بود که پای عکاسان دفاع مقدس هم به حراج تهران باز شد و فروش عکسهای دفاع مقدسی در این حراج به روندی معمول تبدیل شد.
تاکنون آثار هنرمندان هنر انقلاب و دفاع مقدسی همچون ناصر پلنگی، حبیبالله صادقی، حسین خسروجردی، کاظم چلیپا، زندهیاد ابراهیم صاحباختیاری، علیرضا اسکندری، ایرج اسکندری، محمد سعید نقاشیان، حسن روحالامینی، حمید عجمی، مرتضی اسدی، مرتضی گودرزی، صداقت جباری و... در دورههای مختلف حراج تهران به فروش رسیده است. در دوره دوازدهم نیز برای نخستین بار جاسم غضبانپور از عکاسان شناختهشده دوران دفاع مقدس پیوسته است.
نگاهی اجمالی به حضور هنرمندان هنر انقلاب و دفاع مقدس در حراج تهران
ناصر پلنگی از نقاشان انقلابی است که تاکنون آثار مطرح و ارزشمندی با مضمون دفاع مقدس کارکرده است. آثاری از این هنرمند در دوره اول، دوم، سوم و هشتم حراج تهران حضور داشتند.
حبیبالله صادقی هم از گروه نقاشان انقلاب است که حجم وسیعی از آثارش به موضوعات انقلاب و دفاع مقدس و مضامین مذهبی بهویژه عاشورا مربوط میشود. او از هنرمندان پای ثابت حراج هنری تهران است که آثارش از اولین دوره در حراج تهران چکش خورده است. در دوره دوازدهم هم اثری از این هنرمند در حراج تهران به فروش خواهد رسید.
حسین خسروجردی هم از نقاشان انقلاب است که آثارش با مضامین انقلابی بارها مورد توجه قرار گرفته است. اثری از این هنرمند در دوره هشتم به قیمت ۲۷ میلیون تومان چکش خورد.
کاظم چلیپا نقاش سبک قهوهخانه که کارهایش را در تعداد بسیاری نمایشگاه گروهی و دوسالانههای نقاشی در داخل و خارج از کشور به نمایش گذاشته است، در گروه نقاشان انقلاب جای دارد که آثارش در حراج تهران مورد توجه است. آثار او تاکنون سه بار در حراج تهران به فروش رسیدهاند و برای بار چهارم در دوازدهمین حراج تهران با آثاری به نام «گفتگوی هزار ساله» حضور دارد.
زندهیاد ابراهیم صاحباختیاری، عضو مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری هم از جمله هنرمندانی است که آثار او در حراج تهران عرضه میشود. دو اثر از صاحباختیاری در حراج تهران به فروش رفتهاند، اولین اثر در خردادماه ۹۴ و به قیمت ۱۰ میلیون تومان و دومین اثر در دیماه ۹۵ به قیمت ۱۷ میلیون تومان معامله شدند.
علیرضا اسکندری از هنرمندان دوران انقلاب و جنگ تحمیلی است که آثار بسیاری را در قالبهای مختلف هنری با مضامین انقلابی و مذهبی خلق کرده است. نخستین تجربه حضور اسکندری در حراج تهران با تابلو نقاشیای که به آیه شریفه «وانیکاد» مزین است، رقم خورد.
ایرج اسکندری از دیگر هنرمندان انقلابی است که برای نخستین بار در دهمین دوره حراج حضور پیدا کرد. در دوره دوازدهم تابلویی پنج لتهای و بدون عنوان از اسکندری که با ترکیب مواد روی تخته خلق کرده است و قیمت پایه آن ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان برآورد شده است، حضور خواهد داشت.
حسن روحالامین نیز یکی از نامزدهای چهره هنر انقلاب در سال ۹۶ بود و از جمله هنرمندان جوانی که برای نخستین بار در دهمین دوره حراج تهران حضور پیدا کرد.
محمدسعید نقاشیان هنرمندی است که در زمینه نقاشیخط، گرافیک و خوشنویسی فعالیت دارد. این هنرمند هم با اثری نقاشیخط با عنوان «باران» در دهمین حراج تهران حضور یافت.
صداقت جباری از هنرمندان فعال در زمینه نقاشیخط سابقه هفت دوره حضور در حراج تهران را دارد. از این هنرمند تابلویی نقاشیخط با مضمون اسماءالله از مجموعه «راز نهان» در دهمین دوره حراج تهران باقیمت پایه ۲۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
حمید عجمی هنرمند طراح گرافیک و خوشنویس تاکنون دو بار در حراج تهران حضور یافته است.
مرتضی اسدی ازجمله هنرمندانی است که نزدیک به دو دهه در حوزه هنری فعالیت دارد و آثار بسیاری را با مضامین انقلابی و دفاع مقدس عرضه کرده است. آثار این هنرمند تاکنون دو بار در حراج تهران چکش خوردهاند.
مرتضی گودرزیدیباج که سالها ریاست بخش هنرهای تجسمی حوزه هنری را بر عهده داشته است، از هنرمندانی است که تاکنون سه بار در حراج تهران حضور داشته است. این هنرمند در دوره دوازدهم با اثری بدون عنوان حضور یافته است.
سعید صادقی از عکاسان دوران جنگ تحمیلی تاکنون در سه دوره حراج هنر معاصر در سه سال پیاپی حضور پیدا کرده است. او چهارمین حضورش را در حراج تهران تجربه میکند، در دوازدهمین دوره این رویداد، با یک تابلو عکس مربوط به واقعه خرمشهر، نامش در لیست اسامی هنرمندان حاضر در حراج ثبت شده است.
حسن روحالامین هنرمند نقاش و تصویرگر جوانی که در زمینه هنر مقاومت شناخته شده است که برای دومین بار در دوازدهمین حراج تهران با اثری مربوط به مجموعه «عصیان» حضور دارد.
«یاران فکه» عنوان تابلو عکسی از جاسم غضبان پور از عکاسان شناختهشده و علاقهمند به مضامین دفاع مقدس است که برای نخستین بار از این عکاس در دوازدهمین دوره این رویداد به حراج گذاشته میشود.
هانیبال الخاص نیز اثری با مضمون انقلابی در حراج این دوره خواهد داشت، اثری بدون عنوان که مربوط به سال ۱۳۵۷ و بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران است. پیش از این اثر دیگری از الخاص با همین مضمون و با عنوان «انقلاب» در حراج تهران به فروش رفته بود.